Projekt polega na realizacji profesjonalnych sesji zdjęciowych w udziałem fotografa, makijażystki/charakteryzatorki. Celem jest podniesienie samooceny matek przebywających w domach samotnej matki w różnych miastach w Polsce. Dotychczas zrealizowany „pilotażowy” projekt w domu samotnej matki „Etezja” w Warszawie potwierdził założenia oraz uzyskał wysokie oceny wśród uczestniczek projektu oraz dyrekcji placówki. Efekty przekroczyły założenia – w projekcie (który jest oczywiście dobrowolny) wzięło udział 50 osób (matek i dzieci), co stanowiło około 70% przebywających w obiekcie osób. Wszystkie Mamy wyraziły zadowolenie z udziału oraz podkreślały, że było to dla nich doświadczenie wyjątkowe, które pozwoliło na chwilę oderwać się od świadomości przebywania w placówce pomocowej. Część kobiet podkreślała, że nie zdawały sobie sprawy, że mogą wyglądać atrakcyjnie, co pozwala mieć pozytywny wpływ na dalsze pozytywne działania w różnych sferach życia. Efektem finalnym były wydrukowane pakiety profesjonalnie obrobionych graficznie zdjęć wraz z płytą Cd które, stanowią piękną rodziną pamiątkę na lata.
W kolejnych odsłonach projektu planowane są prezentacje/szkolenia w zakresie makijażu, które poza realizacją projektu sesji fotograficznych, zostały wskazane przez uczestniczki pilotażu jako interesujące i pożądane.
W ramach projektu planowana jest realizacja sesji zdjęciowych oraz szkoleń w zakresie makijażu w minimum 12 placówkach na terenie całej Polski.

25/03/2019 | Bez kategorii