Zapraszamy serdecznie do Strefy Fundacji Jestem Mamą na fantastyczne zajęcia.

RUSZAMY! Czyli harmonogram od poniedziałku – ZAPISY!

Zajęcia BEZPŁATNE

Finansowane przez Urząd Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy
BARDZO PROSIMY O JAK NAJSZYBSZĄ INFORMACJĘ JEŚLI ZAREZERWUJECIE MIEJSCE A NIE UDA SIĘ WAM PRZYJŚĆ. CHĘTNIE SKORZYSTA INNY RODZIC.
W NADCHODZĄCYM TYGODNIU ZAPRASZAMY NA :

SENSORYKA DLA SMYKA
Zajęcia sensoryczne, których program został stworzony w oparciu o założenia teorii integracji sensorycznej. Celem zajęć jest wspieranie rozwoju dzieci, zapobieganie powstawaniu deficytów sensorycznych. Rodzice i opiekunowie dowiedzą się w jaki sposób prawidłowo stymulować zmysły maluszka poprzez proste aktywności i zabawę.
Czas trwania zajęć :1 godzina
Zajęcia dla dzieci w wieku od 0 do 5 lat
Prosimy o przygotowanie się na zmianę ubranka, będziemy się brudzić 🙂
poniedziałek (12.10)
g. 16:30 – 17:30

ZAPISY: https://app.evenea.pl/event/860997-60kopia1/
ostatnie zajęcia z cyklu odbędą się 16.11.2020

GORDONKI UWAGA ZMIANA GODZINY !!!
Znacie Gordonki? To Was już nie musimy przekonywać, że warto 🙂 Jeśli jeszcze nie byliście na tych zajęć koniecznie spróbujcie !!! Gordonki to zajęcia umuzykalniające prowadzone zgodnie z teorią uczenia się muzyki amerykańskiego muzyka jazzowego i pedagoga Edwina Eliasa Gordona. Lekcje muzyczne przeznaczone dla dzieci w wieku 0-3 lat. Mocną stroną zajęć jest angażowanie rodziców, którzy naśladując prowadzącą, wykonują z dziećmi prostą choreografię oraz śpiewają proste, rytmiczne piosenki. Wspaniała rozwijająca zabawa dla małych i dużych!
Po zajęciach zachęcamy do wspólnego relaxu w przemiłym towarzystwie. To najlepszy sposób by poznać mamy z okolicy.

Prowadzi wyjątkowa mama : Dominka Kasprzycka-Gałczyńska , piosenkarka z zespołu Singin’ Birds.

wtorek (13.10)
g.
ZAPISY: https://app.evenea.pl/event/860997-72kopia1/
ostatnie zajęcia z cyklu odbędą się 10.11.2020

Warsztaty Szycia dla Mam Kawiarenka Naprawcza
Warsztaty są kierowane zarówno do osób, które miały już do czynienia z maszyną do szycia jak i osób , które nie miały okazji spróbować.
Podczas zajęć możemy korzystać z maszyn do szycia i z pomocą wykwalifikowanej krawcowej przeszyć , skrócić , naprawić swoje ubranka.

Każde zajęcia mają swój temat przewodni. W tym tygodniu uszyjemy czapki oraz kominy.
Możecie przynieść swoje materiały bądź zakupić u nas na miejscu w cenie 20 zł pakiet materiałów ( Kilka wzorów do wyboru)
Podczas warsztatów będzie również możliwość uszycia maseczki z materiału, który zapewni fundacja.
Na zajęcia zapraszamy oczywiście również z dziećmi. Postaramy się je zabawić i pomóc Wam w pracy 🙂
Warsztaty trwają trzy godziny, jeśli nie macie tyle czasu nie musicie uczestniczy całościowo, możecie też dołączyć np o godzinie 11:00

środa (14.10)
g.10:00-13:00

ZAPISY : https://app.evenea.pl/event/860997-59kopia1/
ostatnie zajęcia z cyklu odbędą się 25.11.2020

Musical Families
Musical Families : muzyczne zajęcia dla całych rodzin. Śpiewamy, tańczymy, rytmizujemy do piosenek Pomelody. Poprzez wspólną zabawę rozwijamy muzyczny potencjał naszych dzieci i stwarzamy im atmosferę wspólnego, bezstresowego muzykowania.
Zajęcia są prowadzone w języku polskim i angielskim.

Zaczynamy o godz. 11:00 w Strefie Fundacji Jestem w Galerii Młociny na poziomie -1 (przy pepco)
Zapraszamy dzieci od 0 do 4 lat z rodzicami.
Po zakończonych zajęciach zachęcamy do wspólnej zabawy i relaksu w najcudowniejszym mamowym towarzystwie. To okazja i świetny sposób by poznać mamy z Twojej okolicy !

Zajęcia poprowadzi: Joanna Jęczmionka – mama 2 latka, na Facebooku @Pani Rytmika, muzyk, muzykolog, nauczyciel umuzykalniania dzieci i niemowląt, autorka zajęć Mali i Duzi Muzykanci oraz certyfikowany trener Pomelody. Z miłości także Doradca Noszenia dzieci w chustach i nosidłach.

czwartek (15.10)
g. 11:00

ZAPISY: https://app.evenea.pl/event/860997-71kopia1/
ostatnie zajęcia z cyklu odbędą się 12.11.2020

UWAGA
❗️ Zapisy na zajęcia finansowane ruszają w środy o 14:00
zapisujemy się przez portal evenea
Jeśli nie macie możliwości zapisać się przez intenet możecie zadzwonić
nr tel 695 330 116

Z uwagi na bezpieczeństwo w czasie pandemii COVID podczas zajęć każdy otrzyma dedykowane, zdezynfekowane instrumenty i rekwizyty dla swojego dziecka. Do wspólnego muzykowania można zabrać również własne instrumenty perkusyjne.

PRZECZYTAJ!    Cały czas staramy się przygotowywać atrakcyjną ofertę, bo Wasze zadowolenie jest dla nas najważniejsze. Dzięki wsparciu Miasta Stołecznego Warszawy  możemy zaproponować Wam bezpłatne zajęcia. Ale spokojnie! Jeżeli nie zdążycie się zapisać, to możecie przyjść do nas i skorzystać z zajęć za drobną opłatą.
GORDONKI W GALERII MŁOCINY
CZWARTEK
g. 16:00

SENSORYKA DLA SMYKA